Hawkwind. 2024. «Stories From Time And Space”.

En av de store fra 70 tallet som fremdeles holder koken kom med nytt album 5 april i år. Og det må man lytte til.

Hawkwind. 2024. «Stories From Time And Space”. Spotify.


Var stor fan av denne gruppa som guttunge og var på den berømte konserten deres på Chateau Neuf, i Oslo 13 september 1973. En konsert som aldri har gått i glemmeboken hos meg, selv om jeg ikke har vært så flink til å høre på denne legendariske space-rock gruppa opp igjennom åra som har gått. Det skal skjerpes inn nå, selv om det vel bare er igjen Dave Brock av originalbesetningen. Flere har jo gått ut av tiden som Lemmy og Nic Turner.

«Stories From Time And Space” er Hawkwinds 36 album og vitner om et band som man fremdeles kan regne med. Hawkwind var jo bandet som grunnla og innførte sjangeren space-rock og det er deilig å høre at de fremdeles er tro mot sjangeren samtidig som de har utviklet seg i tiden med et flott lydbilde mye takket være keyboardisten Thighpaulsandra som må være et kupp for dette bandet.

Her er vi med på en romreise fra første stund, tegnet med et svevende og rytmisk lydbilde med 70 talls progrock i ryggmargen. Midt i blinken for meg.

«With Dave Brock the last man standing (correction: last spaceman floating), Stories From Time And Space, their thirty sixth studio album, comes highly recommended. It ebbs and flows, niggles and jars, throbs and vibrates like some pulsating interplanetary organism. It’s a complete, rounded work; the 13 tracks dovetail into each other perfectly. Having said that, you never know what’s round the corner”. (Classic Rock Magazine)

Plata har fått gode kritikker og mange stjerner fra andre magasiner som Uncut og Record Collector. Jeg gir plata en sterk 8, noe som indikerer at den vil spilles flere ganger i mine hodetelefoner. Favorittlåta blir i denne omgangen spor 2:  «The Starship (One Love One Life)”

‘It’s time for me to go to bed now, we’ve successfully managed to contact another race.’  (8/10)

https://open.spotify.com/album/5Iu6IjH9ODoCrrSuNyerKu?si=TzjZo2OfR6iFscdKrhFYnw

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

VR-tur på tredemølla i dag: USA. 10573. New York. Rye Town, Port Chester.

Gratulerer med dagen i dag Alvin Lee! Uforglemmelig gitarist!

Hørt denne i kveld: John Lennon. 1990. «The Lost Sleepy Blind Lemon Lennon Album”